Субота, 20 квітня 2024
• Військовий з Тернополя Дмитро Линва два роки бореться з онкологією • «У наш офіс в Харкові прилетіла російська ракета…» • Колишнього начальника Тернопільської державної податкової інспекції засудили за вимагання грошей • На Рівненщині знайшли давню ікону художника з Тернопільщини • Володимир Шкробот: «Життя рахує не кроки, які ти зробив, а сліди, які залишиш для суспільства» • За 12000 доларів тернополянин обіцяв ухилянтам «порішати» з військкоматом • 100-річна ювілярка з Козівської громади • 12-метровий рушник “родом” із Тернопільщини мандрує світом • У Тернополі поліцейські психологи організували іпотерапевтичний захід для поранених бійців і їхніх сімей • Різанина на Бережанщині: потерпілий в реанімації • 40 дітей військових із Тернопільщини влітку вирушать на оздоровлення до Латвії • Учні Васильковецької школи на Тернопільщині отримали новий автобус • Влітку росія планує посилити наступ на чотирьох напрямках • У Тернополі винесли вирок водієві, який скоїв смертельну аварію в Угорщині • Дубову алею на спомин про загиблих Героїв висадили у Тернополі • Велосипедист збив дитину на дамбі в Тернополі • Резонансні справи, гучні розслідування, фінансові питання: Сергій Зюбаненко зустрівся із журналістами • У Тернополі презентували книгу історика, загиблого захисника Любомира Крупи • На плечі – тату троянди. На Підгаєччині виявили мертвого чоловіка • Аграрії Тернопільщини завершили посів ранніх зернових культур
Сім продуктів, які треба їсти кожного дня, щоб уникнути раку

Опубліковано: 26 Серпня о 10:00 1840


Вчені досі не прийшли до єдиного висновку про природу раку, зокрема, про роль спадковості.


І нині залишається загадкою, чому деякі затяті курці помирають від старості у похилому віці, водночас як у молодих людей, які ніколи не тримали цигарку в руках, діагностують рак легенів.
Цей і багато інших прикладів свідчать про те, що, окрім спадковості і прямих факторів (куріння, екологія, шкідливе виробництво тощо), є й безліч інших причин, через які люди хворіють або не хворіють на рак. Багато вчених схильні віддавати провідну роль харчуванню. Згідно з деякими дослідженнями, люди, які регулярно вживають в їжу певні продукти, здатні звести ризик виникнення онкологічних захворювань до мінімуму.

Чорниці

Одні з найкорисніших ягід. Зокрема, через великий вміст антиоксидантів. Антиоксиданти нейтралізують вільні радикали, що лежать в основі запальних процесів в організмі. Чим більше в організмі вільних радикалів, тим більше виникнення безлічі руйнівних процесів, зокрема, раку.

Згідно з численними дослідженнями, регулярне вживання чорниць знижує ризик виникнення раку грудей, кишківника, сечового міхура, легенів і шкіри.

Оскільки чорниці не втрачають корисних властивостей при заморожуванні, тож їсти їх можна і потрібно цілий рік.

Часник

Дослідження показують, що в часникові містяться компоненти сірки, які здатні стимулювати імунну систему і підвищувати її здатність знищувати ракові клітини. Зокрема, деякі дослідження показують, що регулярне вживання часнику знижує ризик виникнення раку шлунка в 10-12 разів.

Броколі

Броколі — це суперпродукт (superfood). Так медики називають продукти, що володіють фантастичним набором корисних властивостей і повинні бути включені до раціону будь-якої людини.

Як і часник, броколі містить компоненти сірки, що стимулюють імунну систему. Головне — не готувати страви з броколі в мікрохвильовій печі. Відповідно до недавнього дослідження іспанських учених, мікрохвилі знищують до 97% всіх корисних речовин, що містяться в броколі.

Імбир

Експерименти на лабораторних тваринах показали, що ракові пухлини різного роду ростуть значно повільніше, якщо в організмі високий рівень бета-
іоніну, компонента, який у великій кількості міститься в імбирі.

Ківі

Ківі — це вітамінна бомба. В цьому екзотичному фрукті багато вітамінів С і Е, а також міді й безлічі інших корисних речовин включно з антиоксидантами, незамінними в боротьбі з раком.

І хоча регулярне вживання ківі може допомогти в боротьбі з усіма видами онкологічних захворювань, деякі дослідження свідчать про те, що ківі най-
ефективніший у випадку з раком легенів і шлунка.

Лосось

Згідно з результатами недавнього дослідження австралійських учених, люди, які вживають лосося не менше трьох разів на тиждень, мають на 30% менше шансів захворіти на лейкемію. Інші дослідження виявляють такий же взаємозв’язок між споживанням лосося та інших жирних видів риби і зниженням ризику виникнення багатьох інших форм раку.

Йдеться про поліненасичені жирні кислоти омега-3. Ця найважливіша для здоров’я речовина в людському організмі не виробляється. Єдиним джерелом її надходження є їжа. Жири омега-3 регулюють кров’яний тиск і рівень кальцію в організмі, знижують ризик виникнення тромбів тощо.

Вони також є відмінною профілактикою онкологічних захворювань, впливаючи на обмін речовин і роботу імунної системи. І хоча жири омега-3 зустрічаються у багатьох продуктах, найпростішим способом їх отримання є жирні види риби.

Грейпфрут

У грейпфруті багато лікопіну. Це потужний антиоксидант. І, як інші схожі речовини, він успішно протидіє раку.

Лікопін міститься в багатьох овочах і фруктах, наприклад, у помідорах і кавунах, але саме в грейпфрутах його вміст дуже високий. Крім того, у грейпфрутах високий вміст фенолової кислоти, біофлаваноїдів (які перешкоджають виділенню гормонів, що сприяють росту злоякісних пухлин) і різних речовин, які задіяні у виробленні ензимів, здатних запобігати раку.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

Уже два роки військовий з Тернополя Дмитро Линва бореться із важкою хворобою...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:46


Ірина Ковальчук через війну релокувала бізнес на Тернопільщину...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 20:47


До 6 років позбавлення волі засуджено екскерівника податкової інспекції та його трьох спільників за вимагання 40 тис доларів США неіснуючого боргу...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:52


На Рівненщині виявили ікону 1779 року кременецького художника Федора Лісневича. ...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:28


Майже 22 роки тому керівником Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні призначили Володимира Шкробота – хірурга за фахом і менеджера за покликанням...


Рубрика: , , Опубліковано: о 13:38



Теми дня
19 Квітня
17 Квітня
16 Квітня
15 Квітня