Неділя, 23 лютого 2020
• Ігоря Сопеля «пішли». Хто тепер буде — Танька чи Володька? • Колишній мер Тернополя став дідусем • За секунди від медалей • Тернополянки… а ля «Chanel»! • Що втратить «Манчестер Сіті»?! • Евакуйовані з Китаю українці перебуватимуть на Полтавщині • «На тілі були синці, це не самогубство…» • «Галичанка» поступилася в фіналі Кубка України • Її зброя – спиці й нитки! • Що лежить у «БАНДЕРІВСЬКІЙ СКРИНІ»? • Боксерський мегахіт року • За крок до «Євробачення», або Як «TVORCHI» тернополяни нацвідбір «підірвали» • Дві сумні Славкові дати • 10 років тюрми – за смерть 20-річного Віталія Гнатишина • “Зеленський, ти – зрадник! Хто для тебе Росія?” • БК «Тернопіль» утримує лідерство в чемпіонаті • Теребовлянка Катерина Грод: «Америку недаремно називають країною можливостей!» • Смертельна аварія біля Кременця: за кермом – п’яний працівник поліції… • Чи привезуть українців з Китаю у «Медобори»? • Унікальну частину Тернового Вінка Ісуса Христа привезуть на Тернопільщину
Сім продуктів, які треба їсти кожного дня, щоб уникнути раку

Опубліковано: 26 Серпня о 10:00 116


Вчені досі не прийшли до єдиного висновку про природу раку, зокрема, про роль спадковості.


І нині залишається загадкою, чому деякі затяті курці помирають від старості у похилому віці, водночас як у молодих людей, які ніколи не тримали цигарку в руках, діагностують рак легенів.
Цей і багато інших прикладів свідчать про те, що, окрім спадковості і прямих факторів (куріння, екологія, шкідливе виробництво тощо), є й безліч інших причин, через які люди хворіють або не хворіють на рак. Багато вчених схильні віддавати провідну роль харчуванню. Згідно з деякими дослідженнями, люди, які регулярно вживають в їжу певні продукти, здатні звести ризик виникнення онкологічних захворювань до мінімуму.

Чорниці

Одні з найкорисніших ягід. Зокрема, через великий вміст антиоксидантів. Антиоксиданти нейтралізують вільні радикали, що лежать в основі запальних процесів в організмі. Чим більше в організмі вільних радикалів, тим більше виникнення безлічі руйнівних процесів, зокрема, раку.

Згідно з численними дослідженнями, регулярне вживання чорниць знижує ризик виникнення раку грудей, кишківника, сечового міхура, легенів і шкіри.

Оскільки чорниці не втрачають корисних властивостей при заморожуванні, тож їсти їх можна і потрібно цілий рік.

Часник

Дослідження показують, що в часникові містяться компоненти сірки, які здатні стимулювати імунну систему і підвищувати її здатність знищувати ракові клітини. Зокрема, деякі дослідження показують, що регулярне вживання часнику знижує ризик виникнення раку шлунка в 10-12 разів.

Броколі

Броколі — це суперпродукт (superfood). Так медики називають продукти, що володіють фантастичним набором корисних властивостей і повинні бути включені до раціону будь-якої людини.

Як і часник, броколі містить компоненти сірки, що стимулюють імунну систему. Головне — не готувати страви з броколі в мікрохвильовій печі. Відповідно до недавнього дослідження іспанських учених, мікрохвилі знищують до 97% всіх корисних речовин, що містяться в броколі.

Імбир

Експерименти на лабораторних тваринах показали, що ракові пухлини різного роду ростуть значно повільніше, якщо в організмі високий рівень бета-
іоніну, компонента, який у великій кількості міститься в імбирі.

Ківі

Ківі — це вітамінна бомба. В цьому екзотичному фрукті багато вітамінів С і Е, а також міді й безлічі інших корисних речовин включно з антиоксидантами, незамінними в боротьбі з раком.

І хоча регулярне вживання ківі може допомогти в боротьбі з усіма видами онкологічних захворювань, деякі дослідження свідчать про те, що ківі най-
ефективніший у випадку з раком легенів і шлунка.

Лосось

Згідно з результатами недавнього дослідження австралійських учених, люди, які вживають лосося не менше трьох разів на тиждень, мають на 30% менше шансів захворіти на лейкемію. Інші дослідження виявляють такий же взаємозв’язок між споживанням лосося та інших жирних видів риби і зниженням ризику виникнення багатьох інших форм раку.

Йдеться про поліненасичені жирні кислоти омега-3. Ця найважливіша для здоров’я речовина в людському організмі не виробляється. Єдиним джерелом її надходження є їжа. Жири омега-3 регулюють кров’яний тиск і рівень кальцію в організмі, знижують ризик виникнення тромбів тощо.

Вони також є відмінною профілактикою онкологічних захворювань, впливаючи на обмін речовин і роботу імунної системи. І хоча жири омега-3 зустрічаються у багатьох продуктах, найпростішим способом їх отримання є жирні види риби.

Грейпфрут

У грейпфруті багато лікопіну. Це потужний антиоксидант. І, як інші схожі речовини, він успішно протидіє раку.

Лікопін міститься в багатьох овочах і фруктах, наприклад, у помідорах і кавунах, але саме в грейпфрутах його вміст дуже високий. Крім того, у грейпфрутах високий вміст фенолової кислоти, біофлаваноїдів (які перешкоджають виділенню гормонів, що сприяють росту злоякісних пухлин) і різних речовин, які задіяні у виробленні ензимів, здатних запобігати раку.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Сьогодні, 22 лютого, президент Володимир Зеленський відправив у відставку голову Тернопільської ОДА Ігоря Сопеля...


Автор: Рубрика: , , , Опубліковано: о 20:39


Внука Романа Заставного назвуть Яном...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:00


У першій частині чемпіонату світу з біатлону тернополяни були близькими до нагород...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


Маленькі чорні сукні, туфлі на підборах і вишукані намиста з перлин...


Рубрика: , Опубліковано: о 11:00


Через дворічний бан у єврокубках шейхи позбудуться сотень мільйонів,а у «Сіті» можуть відібрати навіть чемпіонський титул’2013/14...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:00



Теми дня
22 Лютого
21 Лютого
20 Лютого
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео