Субота, 18 травня 2024
• “Працювала з нами 40 років”. Відійшла у засвіти секретарка Тернопільського міськрайонного суду • Інеса Сакалюк з Борщівщини творить чорні вишиванки на знак жалоби за чоловіком • “Життя обірвалось, мов тоненька ниточка”. Раптово померла студентка тернопільського вишу • Подружжя з Кременеччини взяло на виховання двоє дітей • «Контінентал» завершив посів ярих культур та посадку картоплі • Що робити, якщо посвідчення УБД втрачене чи пошкоджене? • Як покарали суддю з Чорткова, який закрив справу щодо смертельної ДТП? • У Чортківській лікарні провели складну операцію на черепі в важкопораненого захисника • Вісім аварій, троє загиблих… За вихідні на Тернопільщині трапились смертельні ДТП • Найдорожчий лот – тубус із зображенням Чорткова. На Тернопільщині провели благодійний аукціон • Тернополянин був свідком аварії і потрапив під колеса іншого автомобіля • Єпископ і капелан о. Володимир Фірман отримав нагороду за волонтерство • «Привіт, позич гроші». Жінка з Тернопільщини втратила понад 12 000 гривень • Антонові назавжди 25 років, Віктору – 35. На Тернопільщині зустріли двох загиблих Героїв • На Тернопільщині розпочалась найбільша в Україні теренова гра «Гурби-Антонівці» • Переселенці відвідали музей та легендарний хутір на Тернопільщині • У Тернополі «вар’яти» презентують нову гумористичну програму • Господарство на Тернопільщині не використовує штучних добрив та хімікатів • Величезний великодній кошик встановили у Заліщиках • У Тернополі нацгвардійці поклали квіти до меморіалу жертвам сталінських репресій
Сім продуктів, які треба їсти кожного дня, щоб уникнути раку

Опубліковано: 26 Серпня о 10:00 1840


Вчені досі не прийшли до єдиного висновку про природу раку, зокрема, про роль спадковості.


І нині залишається загадкою, чому деякі затяті курці помирають від старості у похилому віці, водночас як у молодих людей, які ніколи не тримали цигарку в руках, діагностують рак легенів.
Цей і багато інших прикладів свідчать про те, що, окрім спадковості і прямих факторів (куріння, екологія, шкідливе виробництво тощо), є й безліч інших причин, через які люди хворіють або не хворіють на рак. Багато вчених схильні віддавати провідну роль харчуванню. Згідно з деякими дослідженнями, люди, які регулярно вживають в їжу певні продукти, здатні звести ризик виникнення онкологічних захворювань до мінімуму.

Чорниці

Одні з найкорисніших ягід. Зокрема, через великий вміст антиоксидантів. Антиоксиданти нейтралізують вільні радикали, що лежать в основі запальних процесів в організмі. Чим більше в організмі вільних радикалів, тим більше виникнення безлічі руйнівних процесів, зокрема, раку.

Згідно з численними дослідженнями, регулярне вживання чорниць знижує ризик виникнення раку грудей, кишківника, сечового міхура, легенів і шкіри.

Оскільки чорниці не втрачають корисних властивостей при заморожуванні, тож їсти їх можна і потрібно цілий рік.

Часник

Дослідження показують, що в часникові містяться компоненти сірки, які здатні стимулювати імунну систему і підвищувати її здатність знищувати ракові клітини. Зокрема, деякі дослідження показують, що регулярне вживання часнику знижує ризик виникнення раку шлунка в 10-12 разів.

Броколі

Броколі — це суперпродукт (superfood). Так медики називають продукти, що володіють фантастичним набором корисних властивостей і повинні бути включені до раціону будь-якої людини.

Як і часник, броколі містить компоненти сірки, що стимулюють імунну систему. Головне — не готувати страви з броколі в мікрохвильовій печі. Відповідно до недавнього дослідження іспанських учених, мікрохвилі знищують до 97% всіх корисних речовин, що містяться в броколі.

Імбир

Експерименти на лабораторних тваринах показали, що ракові пухлини різного роду ростуть значно повільніше, якщо в організмі високий рівень бета-
іоніну, компонента, який у великій кількості міститься в імбирі.

Ківі

Ківі — це вітамінна бомба. В цьому екзотичному фрукті багато вітамінів С і Е, а також міді й безлічі інших корисних речовин включно з антиоксидантами, незамінними в боротьбі з раком.

І хоча регулярне вживання ківі може допомогти в боротьбі з усіма видами онкологічних захворювань, деякі дослідження свідчать про те, що ківі най-
ефективніший у випадку з раком легенів і шлунка.

Лосось

Згідно з результатами недавнього дослідження австралійських учених, люди, які вживають лосося не менше трьох разів на тиждень, мають на 30% менше шансів захворіти на лейкемію. Інші дослідження виявляють такий же взаємозв’язок між споживанням лосося та інших жирних видів риби і зниженням ризику виникнення багатьох інших форм раку.

Йдеться про поліненасичені жирні кислоти омега-3. Ця найважливіша для здоров’я речовина в людському організмі не виробляється. Єдиним джерелом її надходження є їжа. Жири омега-3 регулюють кров’яний тиск і рівень кальцію в організмі, знижують ризик виникнення тромбів тощо.

Вони також є відмінною профілактикою онкологічних захворювань, впливаючи на обмін речовин і роботу імунної системи. І хоча жири омега-3 зустрічаються у багатьох продуктах, найпростішим способом їх отримання є жирні види риби.

Грейпфрут

У грейпфруті багато лікопіну. Це потужний антиоксидант. І, як інші схожі речовини, він успішно протидіє раку.

Лікопін міститься в багатьох овочах і фруктах, наприклад, у помідорах і кавунах, але саме в грейпфрутах його вміст дуже високий. Крім того, у грейпфрутах високий вміст фенолової кислоти, біофлаваноїдів (які перешкоджають виділенню гормонів, що сприяють росту злоякісних пухлин) і різних речовин, які задіяні у виробленні ензимів, здатних запобігати раку.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

Сьогодні, 17 травня, на 60 році життя передчасно пішла у засвіти старша секретарка Тернопільського міськрайонного суду Ольга Козачок....


Рубрика: , Опубліковано: о 11:34


Родина Інеси Сакалюк з Тернопільщини зберігає як реліквію чорні борщівські вишиванки своїх предків...


Рубрика: , Опубліковано: о 8:51


Раптово обірвалося життя студентки факультету філології і журналістики Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка Оксани Олійник...


Рубрика: , , Опубліковано: о 19:02


Подружжя Ірина та Віталій Юзюки із Великодедеркальської громади Кременецького району, що на Тернопільщині, взяли на виховання двох діток - 12-річну дівчинку і 14-річного хлопчика...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:00


«Контінентал Фармерз Груп» закінчила посадку картоплі та завершила посів ярих культур на своїх полях...


Рубрика: , , Опубліковано: о 13:02



Теми дня
17 Травня
15 Травня
14 Травня
13 Травня