Середа, 24 квітня 2019
• Банді Вовка весело, а в потерпілого… онкологія • Салат «Весняний день» • Пісня тернопільського музиканта стала світовим хітом • «Почесні імена України – еліта держави» • Паразити – загроза здоров’ю! • У ТНЕУ відбувся День кар’єри ЄС • Старший брат вбив молодшого… • Дороги у файному місті ремонтують удень і вночі • 23 квітня в ТОУНБ відзначать Всесвітній день книги • Тернопіль — на «хвилі» дитячого кіно! • Поліцейське авто протаранило зустрічне… • «Поліція знайшла мій телефон через чотири місяці» • Вибори: як голосували на Тернопільщині? • Сергій Надал допоміг всім містам України отримати справедливу освітню субвенцію • Дебати Петра Порошенка та Володимира Зеленського на НСК”Олімпійський” • Батько загиблого Героя Небесної Сотні Володимир Голоднюк: «Настав час, коли треба об’єднатися і зробити правильний вибір» • Що таке несесер і як ми без нього жили? • У Тернополі вперше в Україні запровадили сервіс прямого народовладдя – електронні петиції • Тернополянин створює шедеври з яєчної шкарлупи • Михащук знову зганьбився: п’яний і без водійських прав
Смачне тріо від тернополянки Надії Крушельницької

Опубліковано: 28 Січня о 16:33 91


Молода, та уже вправна тернопільська господиня Надія Крушельницька завжди охоче ділиться своїми кулінарними експериментами з іншими.


З чоловіком Володимиром та донечкою Соломійкою.

Головний принцип, якого Надя дотримується, — страва повинна бути, звісно, смачною, бажано, простою у приготуванні і обов’язково корисною. Тим паче, якщо готується вона для найрідніших людей. Нині пропонуємо читачам «НОВОЇ…», особливо молодим сім’ям, приготувати смачний та корисний обід або ж вечерю за рецептами від Надії Крушельницької.

Для тата — свинина по-гавайськи

2 свинячі стейки, 100 г голландського сиру, 2 кільця маринованого ананаса, 1 помідор, приправа до м’яса чи свинини, сіль за смаком, 50 г кукурудзяної або соняшникової олії.

Замаринувати м’ясо: натерти його сіллю, додати приправу та олію, поставити в холодильник на 40 хв. — 1 годину.

Обсмажити стейки з обох боків на високому вогні до рум’яної шкірочки. Посипати зверху товстою шубкою з голландського сиру, поставити у мікрохвильовку, щоб сир розплавився. Це можна робити вже перед подачею на стіл. На кожен стейк покласти зверху кільце ананаса (обсушити на салфетці від маринаду). Покласти зверху кружальце помідора. На гарнір чудово підійде смажена картопля-фрі з тертим голландським сиром та пряними травами (базилік та інші).


Для мами — десерт з крекеру, сиру та ягід

180 г крекеру вершкового або шоколадного, 300 мл сметани 30% (або сепараторної), 100-150 г домашнього сиру, цукор, волоські горіхи, заморожені чи свіжі ягоди (фрукти).

Збити блендером сир, сметану, цукор до пастоподібної маси. У форму викласти крекер, покрити сирковою масою, викласти ягоди (фрукти), знову трошки маси і зверху крекер. Так можна повторювати, поки не закінчиться крекер. Останній шар зробити з сиркової маси, викласти ягоди (фрукти), посипати кокосовою стружкою, горіхами (або чим забажаєте). Покласти у холодильник на ніч або щонайменше на 6 годин, щоб печиво розм’якло.

Секрети приготування:

– десерт можна робити у великій формі або розділити на багато маленьких;
– додавати свіжі чи заморожені ягоди, різні фрукти;
– замість цукру можна додати фруктовий сироп або мед;
– смачний десерт вдається, коли додавати волоські горіхи, кокосову стружку, корицю, мигдаль, кеш’ю.

Надія Крушельницька, м. Тернопіль


Для донечки — дієтична сирна запіканка

150-200 г нежирного сиру, 1 яйце, 30 г меленої вівсянки, сухофрукти, ягоди, фрукти, мед.

До сиру додати яйце, перемішати, додати вівсянку, сухофрукти (можна без них). Викласти у силіконову форму та поставити у мікрохвильовку на 5-7 хв. Запіканка готова! Зверху полити медом, посипати ягодами чи шматочками фруктів. Змінюючи склад запіканки, щоразу будете отримувати страву іншого смаку.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Уже майже два роки в Тернопільському міськрайонному суді триває слухання резонансної справи щодо кількох розбійних нападів на валютників та інших наших краян, але нема кінця-краю...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 19:21


Салат яскравий, смачний, ситний. Рекомендуємо використовувати саме цибулю-порей, вона надає салату цікавого смаку...


Рубрика: , Опубліковано: о 18:00


У березні 2019 р. у видавництві «Логос Україна» побачила світ книга «Почесні імена України — еліта держави». Хоча видання вийшло невеликим тиражем — лише 500 примірників, воно унікальне і за змістом, і за формою: кольоровий друк на дорогому папері, а вага — понад 2 кг...


Рубрика: Опубліковано: о 16:00


Продукція тваринного походження дуже важлива для повноцінного раціону харчування людини. А особливо важко сьогодні уявити святковий стіл без запашних ковбас, шинок, хлібців та інших витворів кулінарного мистецтва...


Рубрика: Опубліковано: о 14:00



Теми дня
23 Квітня
22 Квітня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео