Вівторок, 11 грудня 2018
• Мер Тернополя публічно прозвітував за рік, що минає • У Тернополі репрезентували проект «Виклик долі»: про людей, які не здалися і стали прикладом для інших • «Мрія» попрощалася з боргами і знайшла нового інвестора • «Карта тернополянина» – це пільги на проїзд у транспорті і знижки в торговельних мережах Тернополя • Як Ляшко під російський шансон танцював • Уайлдер зберіг титул, але… • Жива історія воїнів УПА з Бережанщини стане фільмом • Рік Модрича • Невтомний трудівник футбольного поля (пам’яті Віктора Матвієнка) • На зарплату медикам та освітянам області — понад 60 млн. грн. • Спасибі за добро! • Порошенко здобуває автокефалію для України • Коли шиття до пуття • Сергій Надал: «Те, якою буде Україна, залежить від кожного з нас» • Не стало легендарного капітана Тараса Парія • Суддю Стадника нарешті погнали! На черзі — Марія… • Тернополяни побачили «Війну з перших днів» • У Києві для іногородніх запроваджують плату за навчання в садках і школах. У Тернополі цю проблему успішно вирішують • «Для мене честь бути тут з бійцями нашої артбригади» • Два роки невідомості
Смачне тріо від тернополянки Надії Крушельницької

Опубліковано: 28 Січня о 16:33 83


Молода, та уже вправна тернопільська господиня Надія Крушельницька завжди охоче ділиться своїми кулінарними експериментами з іншими.


З чоловіком Володимиром та донечкою Соломійкою.

Головний принцип, якого Надя дотримується, — страва повинна бути, звісно, смачною, бажано, простою у приготуванні і обов’язково корисною. Тим паче, якщо готується вона для найрідніших людей. Нині пропонуємо читачам «НОВОЇ…», особливо молодим сім’ям, приготувати смачний та корисний обід або ж вечерю за рецептами від Надії Крушельницької.

Для тата — свинина по-гавайськи

2 свинячі стейки, 100 г голландського сиру, 2 кільця маринованого ананаса, 1 помідор, приправа до м’яса чи свинини, сіль за смаком, 50 г кукурудзяної або соняшникової олії.

Замаринувати м’ясо: натерти його сіллю, додати приправу та олію, поставити в холодильник на 40 хв. — 1 годину.

Обсмажити стейки з обох боків на високому вогні до рум’яної шкірочки. Посипати зверху товстою шубкою з голландського сиру, поставити у мікрохвильовку, щоб сир розплавився. Це можна робити вже перед подачею на стіл. На кожен стейк покласти зверху кільце ананаса (обсушити на салфетці від маринаду). Покласти зверху кружальце помідора. На гарнір чудово підійде смажена картопля-фрі з тертим голландським сиром та пряними травами (базилік та інші).


Для мами — десерт з крекеру, сиру та ягід

180 г крекеру вершкового або шоколадного, 300 мл сметани 30% (або сепараторної), 100-150 г домашнього сиру, цукор, волоські горіхи, заморожені чи свіжі ягоди (фрукти).

Збити блендером сир, сметану, цукор до пастоподібної маси. У форму викласти крекер, покрити сирковою масою, викласти ягоди (фрукти), знову трошки маси і зверху крекер. Так можна повторювати, поки не закінчиться крекер. Останній шар зробити з сиркової маси, викласти ягоди (фрукти), посипати кокосовою стружкою, горіхами (або чим забажаєте). Покласти у холодильник на ніч або щонайменше на 6 годин, щоб печиво розм’якло.

Секрети приготування:

– десерт можна робити у великій формі або розділити на багато маленьких;
– додавати свіжі чи заморожені ягоди, різні фрукти;
– замість цукру можна додати фруктовий сироп або мед;
– смачний десерт вдається, коли додавати волоські горіхи, кокосову стружку, корицю, мигдаль, кеш’ю.

Надія Крушельницька, м. Тернопіль


Для донечки — дієтична сирна запіканка

150-200 г нежирного сиру, 1 яйце, 30 г меленої вівсянки, сухофрукти, ягоди, фрукти, мед.

До сиру додати яйце, перемішати, додати вівсянку, сухофрукти (можна без них). Викласти у силіконову форму та поставити у мікрохвильовку на 5-7 хв. Запіканка готова! Зверху полити медом, посипати ягодами чи шматочками фруктів. Змінюючи склад запіканки, щоразу будете отримувати страву іншого смаку.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

1 грудня у ПК «Березіль» відбувся традиційний публічний звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2018 рік...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Кожна історія в книзі – гідний приклад для кожного з нас, як у важких життєвих обставинах не розчаруватися, не втратити надії, а жити далі...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:00


Керівництво агрохолдингу відзвітувало про 2018-ий та розповіло про плани...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00


І ще один приємний сюрприз для власників «Карти тернополянина» – додаткові знижки у торговельних мережах міста...


Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


Репертуарчик вибрав нівроку...


Рубрика: , , Опубліковано: о 10:00



Теми дня
10 Грудня
7 Грудня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео