Неділя, 26 травня 2019
• Сім майстрів і 184 години • Як Чортків сезон відкрив: блогерів зібрав, дефіле провів, на польовій кухні смаколики їв • Вкусив кліщ? Несіть його до лабораторії! • «Будапешт їм личить»! • Їсти, любити, фотографувати • Про Fair Play, «цікаві» матчі та… павуків у банці • Олександр Гринюк: «Мене засудили, бо хочуть змести з громадського життя» • Статки Зеленського: вілла в Італії, елітні автівки та скандальне житло на Грушевського • Нові правила техогляду: наклейка на скло • «Нива» здобула виїзну перемогу на п’ятій доданій хвилині • Олександр Зінченко показав свої трофеї • Чемпіонат області • На «вовчиць» і Винник їде! • Наші привітали Зе! • Голова ТОДА Степан Барна подав у відставку • Кульова блискавка влетіла в літню кухню… • «Поспішай творити добро!» Підкинуте щастя! • Почаїв у скорботі: не стало борця за українську церкву Тимофія Палія… • Президент ЗЕ: «Це тільки початок!» • «Не вам мене судити»
Торт «Естерхазі»

Опубліковано: 27 Квітня о 12:00 128


«Естерхазі» – найвишуканіший десерт Європи.


Це мигдально-шоколадний торт, особливо популярний в Австрії, Угорщині та Німеччині. Названий на честь угорського дипломата Пала Антала Естерхазі, який служив міністром закордонних справ Угорщини під час революції 1848-1849 років.

Цей рецепт підійде не тільки для святкового застілля, а й для романтичної вечері на двох. Якщо ви готуєте його для своєї коханої людини, прикрасьте торт свіжою полуницею або покладіть в центр шоколадне сердечко.

Для коржів: 6 білків, 180 г мигдалю, 180 г цукру.

Обсмажити мигдаль в духовці до золотистого кольору. Подрібнити горіхи в блендері. Збити яєчні білки на густу піну. Не вимикаючи міксер, поступово додати цукор і продовжувати збивати доти, поки білки не будуть тримати форму. Додати мелений мигдаль і акуратно перемішати.

Застелити деко пергаментом, трохи змастити його маслом. Викласти тісто і розподілити його тонким шаром по поверхні. Ви можете спекти кілька круглих коржів у формі або зробити один великий прямокутний корж, щоб при складанні торта нарізати його на частини. Все залежить від вашої фантазії і від того, яким ви хочете бачити торт в результаті. Випікати коржі потрібно в добре розігрітій духовці при температурі 160-180 градусів. Має вийти 5 коржів.

Крем: 6 жовтків, 270 г вершкового масла, 0,8 склянки молока, 90 г цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 3 ст. л. коньяку, 180 г білого шоколаду, 45 г темного шоколаду.

Розтерти жовтки з цукром і ваніллю, додати три столові ложки молока. Решту молока нагріти в каструлі з товстим дном. Поступово додавати суміш із жовтків у тепле молоко. Постійно помішувати і вимкнути вогонь відразу, як тільки крем почне закипати. Охолодити його і поставити в холодильник.

В охолоджений крем додати м’яке вершкове масло. Воно повинно бути кімнатної температури. Збити крем міксером до однорідної повітряної маси, а наприкінці додати три столові ложки коньяку.

Зібрати торт, перемащуючи кожен корж кремом. На водяній бані двічі закип’ятити білий шоколад і вилити його на верхній шар торта. Розподілити по всій поверхні, не забуваючи про боки.

Двічі закип’ятити темний шоколад. Зробити невеликий кульок з пергаменту, залити у нього шоколад, зрізати кінчик і намалювати на тортові тонкі лінії. Це найприємніший момент, тому що можна нескінченно фантазувати і придумувати нові варіанти прикраси торта. Наприклад, намалювати спіраль від центру на круглих коржах або зробити кілька ліній по діагоналі. Головне — не затягувати час, щоб біла глазур не встигла схопитися.

Залишається тільки посипати боки торта мигдальною крихтою. Її можна купити або зробити самостійно. Для цього потрібно замочити мигдаль в теплій воді на 20 хвилин, очистити і нарізати ножем на тонкі скибочки або подрібнити в блендері.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Перегляньте також:

Loading...
Нещодавно опубліковане

Як для першої леді України створювали вбрання на інавгурацію...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Тендітні панянки у «середньовічних» сукнях, брутальні байкери у шкірі та вишукані моделі в оригінальному дизайнерському вбранні — уся ця «екзотична» публіка цими вихідними зібралася у Чорткові, аби відсвяткувати відкриття туристичного сезону...


Рубрика: , , Опубліковано: о 17:00


Упродовж трьох останніх років Тернопільщину «атакують» кліщі...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Картини Олесі Гудими експонуються у Будайській фортеці...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 15:00


«Смачні світлини» від тернопільських фуд-фотографів...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
24 Травня
23 Травня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео