П’ятниця, 29 березня 2024
• Тернополянин обливав припарковані автомобілі кислотою • Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Тернопільщини • У Чорткові вперше зробили складну операцію на серці • Залозецький став повернули у власність громади • Ремонтують аварійний міст на під’їзді до Тернополя з боку Бродів • “Закрити очі” за 100 доларів: водій пропонував хабар поліцейським • Смертельна аварія у Кам’янках: водій “Skoda Octavia” загинув на місці • Впав із чотириметрової висоти: смерть на будівництві біля Тернополя • Валерій Бачинський – новий директор Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки • Перископи та антени до рацій роблять у Бережанах • Професор із Тернопільщини донатить на виготовлення дронів • Уламки російської ракети впали на подвір’я на Тернопільщині • Вчителі англійської мови з Тернополя здобуватимуть досвід у Канаді • “Кохання наповнює життя змістом”. У Тернополі одружився військовослужбовець • Поліг біля Бахмута. На щиті повертається захисник із Тернопільщини • Втратила 150 тисяч гривень: жінка з Чортківщини повірила шахраям • Через важке поранення у госпіталі помер захисник із Мельнице-Подільської громади • Депутат Тернопільської обласної ради вимагав “відкати” від… поранених воїнів ЗСУ • Писанкарство в час війни. У Гусятині провели майстер-клас для переселенців • Нетверезий злодій крав велосипед і зламав ногу
Торт «Естерхазі»

Опубліковано: 27 Квітня о 12:00 833


«Естерхазі» – найвишуканіший десерт Європи.


Це мигдально-шоколадний торт, особливо популярний в Австрії, Угорщині та Німеччині. Названий на честь угорського дипломата Пала Антала Естерхазі, який служив міністром закордонних справ Угорщини під час революції 1848-1849 років.

Цей рецепт підійде не тільки для святкового застілля, а й для романтичної вечері на двох. Якщо ви готуєте його для своєї коханої людини, прикрасьте торт свіжою полуницею або покладіть в центр шоколадне сердечко.

Для коржів: 6 білків, 180 г мигдалю, 180 г цукру.

Обсмажити мигдаль в духовці до золотистого кольору. Подрібнити горіхи в блендері. Збити яєчні білки на густу піну. Не вимикаючи міксер, поступово додати цукор і продовжувати збивати доти, поки білки не будуть тримати форму. Додати мелений мигдаль і акуратно перемішати.

Застелити деко пергаментом, трохи змастити його маслом. Викласти тісто і розподілити його тонким шаром по поверхні. Ви можете спекти кілька круглих коржів у формі або зробити один великий прямокутний корж, щоб при складанні торта нарізати його на частини. Все залежить від вашої фантазії і від того, яким ви хочете бачити торт в результаті. Випікати коржі потрібно в добре розігрітій духовці при температурі 160-180 градусів. Має вийти 5 коржів.

Крем: 6 жовтків, 270 г вершкового масла, 0,8 склянки молока, 90 г цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 3 ст. л. коньяку, 180 г білого шоколаду, 45 г темного шоколаду.

Розтерти жовтки з цукром і ваніллю, додати три столові ложки молока. Решту молока нагріти в каструлі з товстим дном. Поступово додавати суміш із жовтків у тепле молоко. Постійно помішувати і вимкнути вогонь відразу, як тільки крем почне закипати. Охолодити його і поставити в холодильник.

В охолоджений крем додати м’яке вершкове масло. Воно повинно бути кімнатної температури. Збити крем міксером до однорідної повітряної маси, а наприкінці додати три столові ложки коньяку.

Зібрати торт, перемащуючи кожен корж кремом. На водяній бані двічі закип’ятити білий шоколад і вилити його на верхній шар торта. Розподілити по всій поверхні, не забуваючи про боки.

Двічі закип’ятити темний шоколад. Зробити невеликий кульок з пергаменту, залити у нього шоколад, зрізати кінчик і намалювати на тортові тонкі лінії. Це найприємніший момент, тому що можна нескінченно фантазувати і придумувати нові варіанти прикраси торта. Наприклад, намалювати спіраль від центру на круглих коржах або зробити кілька ліній по діагоналі. Головне — не затягувати час, щоб біла глазур не встигла схопитися.

Залишається тільки посипати боки торта мигдальною крихтою. Її можна купити або зробити самостійно. Для цього потрібно замочити мигдаль в теплій воді на 20 хвилин, очистити і нарізати ножем на тонкі скибочки або подрібнити в блендері.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

У середині березня до співробітників Тернопільського районного управління поліції почали надходити повідомлення від жителів обласного центру про те, що невідома особа обливала речовиною, ймовірно, кислотою їхні автомобілі, припарковані в дворах житлових будинків...


Рубрика: , , Опубліковано: о 13:27


В Україні реабілітаційна допомога є безоплатною та покривається Програмою медичних гарантій...


Рубрика: , Опубліковано: о 13:04


У Чортківській центральній міській лікарні 69-річному пацієнту із Горішньої Вигнанки успішно імплантували в серце трикамерний кардіовертер-дефібрилятор...


Опубліковано: о 22:03


Прокурори Бережанської окружної прокуратури забезпечили виконання рішення суду щодо повернення у комунальну власність земельної ділянки та водного об’єкта вартістю 15 мільярдів гривень в межах гідрологічного заказника місцевого значення, що входить до складу території об’єктів смарагдової мережі Європи «Seretskyi»...


Рубрика: , Опубліковано: о 21:59


Служба відновлення проводить капітальний ремонт аварійного мосту між селами Плотича та Івачів-Долішній Тернопільського району...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:56



Теми дня
29 Березня
26 Березня
25 Березня
24 Березня