Вівторок, 15 жовтня 2019
• Українка отримала титул найкрасивішої мами Європи • Українська письменниця Марія Матіос втратила єдиного сина • «Обжинки» по-тернопільськи: зі співами, танцями, парадом домашніх тварин і конкурсом на кращу консервацію • Дзідзьо вразив виконанням Державного гімну перед матчем з Литвою • Збірна України вартує 172 мільйони євро • Тернопіль переміг у престижному всеукраїнському конкурсі як найбільш відкрите інноваційне місто • Де моє авокадо? • «Розбрат у власних рядах б’є сильніше, ніж меч кривдника» • Змагання, після якого… не підеш «на пиво» • Чи встигнуть об’єднані громади використати державні кошти? • «Свободівець» Олег Сиротюк: «Скажи «Ні!» капітуляції 14 жовтня на майдані Незалежності в Києві» • Подружжя поверталося з Італії. Повернулось у трунах… • Як тернополяни на краю світу побували • «My Pol» – поліція у смартфоні! • Усик – без суперника • А ви йдете… на «Культурні пікніки»? • Помер депутат облради Олександр Башта • У п’ятницю – вирішальна гра! • Скільки коштує зняти кліп? • «Нам сурми свободу заграли»
Торт «Естерхазі»

Опубліковано: 27 Квітня о 12:00 182


«Естерхазі» – найвишуканіший десерт Європи.


Це мигдально-шоколадний торт, особливо популярний в Австрії, Угорщині та Німеччині. Названий на честь угорського дипломата Пала Антала Естерхазі, який служив міністром закордонних справ Угорщини під час революції 1848-1849 років.

Цей рецепт підійде не тільки для святкового застілля, а й для романтичної вечері на двох. Якщо ви готуєте його для своєї коханої людини, прикрасьте торт свіжою полуницею або покладіть в центр шоколадне сердечко.

Для коржів: 6 білків, 180 г мигдалю, 180 г цукру.

Обсмажити мигдаль в духовці до золотистого кольору. Подрібнити горіхи в блендері. Збити яєчні білки на густу піну. Не вимикаючи міксер, поступово додати цукор і продовжувати збивати доти, поки білки не будуть тримати форму. Додати мелений мигдаль і акуратно перемішати.

Застелити деко пергаментом, трохи змастити його маслом. Викласти тісто і розподілити його тонким шаром по поверхні. Ви можете спекти кілька круглих коржів у формі або зробити один великий прямокутний корж, щоб при складанні торта нарізати його на частини. Все залежить від вашої фантазії і від того, яким ви хочете бачити торт в результаті. Випікати коржі потрібно в добре розігрітій духовці при температурі 160-180 градусів. Має вийти 5 коржів.

Крем: 6 жовтків, 270 г вершкового масла, 0,8 склянки молока, 90 г цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 3 ст. л. коньяку, 180 г білого шоколаду, 45 г темного шоколаду.

Розтерти жовтки з цукром і ваніллю, додати три столові ложки молока. Решту молока нагріти в каструлі з товстим дном. Поступово додавати суміш із жовтків у тепле молоко. Постійно помішувати і вимкнути вогонь відразу, як тільки крем почне закипати. Охолодити його і поставити в холодильник.

В охолоджений крем додати м’яке вершкове масло. Воно повинно бути кімнатної температури. Збити крем міксером до однорідної повітряної маси, а наприкінці додати три столові ложки коньяку.

Зібрати торт, перемащуючи кожен корж кремом. На водяній бані двічі закип’ятити білий шоколад і вилити його на верхній шар торта. Розподілити по всій поверхні, не забуваючи про боки.

Двічі закип’ятити темний шоколад. Зробити невеликий кульок з пергаменту, залити у нього шоколад, зрізати кінчик і намалювати на тортові тонкі лінії. Це найприємніший момент, тому що можна нескінченно фантазувати і придумувати нові варіанти прикраси торта. Наприклад, намалювати спіраль від центру на круглих коржах або зробити кілька ліній по діагоналі. Головне — не затягувати час, щоб біла глазур не встигла схопитися.

Залишається тільки посипати боки торта мигдальною крихтою. Її можна купити або зробити самостійно. Для цього потрібно замочити мигдаль в теплій воді на 20 хвилин, очистити і нарізати ножем на тонкі скибочки або подрібнити в блендері.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

37-річна львів’янка Наталія Тропак отримала престижний титул на конкурсі «Місіс Європа’2019» у номінації «Мама Європи» (Mrs. Mother of Europe 2019)...


Рубрика: , , Опубліковано: о 18:00


Трагедія сталася 10 жовтня...


Опубліковано: о 17:00


Навіть якщо ви не знали, що таке обжинки, то упродовж цих вихідних мали нагоду на власні очі їх… побачити! 4-6 жовтня у парку ім. Тараса Шевченка «дебютував» новий для тернополян фестиваль “Обжинки’2019”! ...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 16:00


Нині під орудою Андрія Шевченка перебуває склад вартістю 172 млн. євро, вважає авторитетний transfermarkt.de. До матчів відбору Євро’2020 проти Литви (11 жовтня, Харків) і Португалії (13 жовтня, Київ) нині готуються 24 футболісти національної збірної України...


Рубрика: , Опубліковано: о 14:00



Теми дня
14 Жовтня
11 Жовтня
Курс валют на портале banker.ua
banker.ua
Відео