Неділя, 12 травня 2024
• «Привіт, позич гроші». Жінка з Тернопільщини втратила понад 12 000 гривень • Антонові назавжди 25 років, Віктору – 35. На Тернопільщині зустріли двох загиблих Героїв • На Тернопільщині розпочалась найбільша в Україні теренова гра «Гурби-Антонівці» • Переселенці відвідали музей та легендарний хутір на Тернопільщині • У Тернополі «вар’яти» презентують нову гумористичну програму • Господарство на Тернопільщині не використовує штучних добрив та хімікатів • Величезний великодній кошик встановили у Заліщиках • У Тернополі нацгвардійці поклали квіти до меморіалу жертвам сталінських репресій • Керівник амбулаторії у Тернополі підробляв документи для оформлення інвалідності • Смертельна аварія в Почаєві: велосипедист потрапив під колеса молоковоза • Данія готова інвестувати у Тернопілля • “Підтримував моральний дух у підрозділі”. На війні загинув захисник із Чорткова • Трагедія на Великдень: у річці в Чорткові виявили тіло чоловіка • Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до “Євробачення’2024” • “Великодні веселки” – майстеркласи із писанкарства для молоді • Великодній подарунок воїнам від Андрійка з Тернопільщини • За місяць обікрав п’ять магазинів. У Тернополі затримали серійного злодія • На війні загинув відомий на Тернопільщині волонтер Едуард Хатмуллін • Шахраї ошукали літню тернополянку: старенька віддала всі заощадження незнайомцю • Великодні гостинці – дітям військовослужбовців із Тернопільщини
Торт «Естерхазі»

Опубліковано: 27 Квітня о 12:00 847


«Естерхазі» – найвишуканіший десерт Європи.


Це мигдально-шоколадний торт, особливо популярний в Австрії, Угорщині та Німеччині. Названий на честь угорського дипломата Пала Антала Естерхазі, який служив міністром закордонних справ Угорщини під час революції 1848-1849 років.

Цей рецепт підійде не тільки для святкового застілля, а й для романтичної вечері на двох. Якщо ви готуєте його для своєї коханої людини, прикрасьте торт свіжою полуницею або покладіть в центр шоколадне сердечко.

Для коржів: 6 білків, 180 г мигдалю, 180 г цукру.

Обсмажити мигдаль в духовці до золотистого кольору. Подрібнити горіхи в блендері. Збити яєчні білки на густу піну. Не вимикаючи міксер, поступово додати цукор і продовжувати збивати доти, поки білки не будуть тримати форму. Додати мелений мигдаль і акуратно перемішати.

Застелити деко пергаментом, трохи змастити його маслом. Викласти тісто і розподілити його тонким шаром по поверхні. Ви можете спекти кілька круглих коржів у формі або зробити один великий прямокутний корж, щоб при складанні торта нарізати його на частини. Все залежить від вашої фантазії і від того, яким ви хочете бачити торт в результаті. Випікати коржі потрібно в добре розігрітій духовці при температурі 160-180 градусів. Має вийти 5 коржів.

Крем: 6 жовтків, 270 г вершкового масла, 0,8 склянки молока, 90 г цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 3 ст. л. коньяку, 180 г білого шоколаду, 45 г темного шоколаду.

Розтерти жовтки з цукром і ваніллю, додати три столові ложки молока. Решту молока нагріти в каструлі з товстим дном. Поступово додавати суміш із жовтків у тепле молоко. Постійно помішувати і вимкнути вогонь відразу, як тільки крем почне закипати. Охолодити його і поставити в холодильник.

В охолоджений крем додати м’яке вершкове масло. Воно повинно бути кімнатної температури. Збити крем міксером до однорідної повітряної маси, а наприкінці додати три столові ложки коньяку.

Зібрати торт, перемащуючи кожен корж кремом. На водяній бані двічі закип’ятити білий шоколад і вилити його на верхній шар торта. Розподілити по всій поверхні, не забуваючи про боки.

Двічі закип’ятити темний шоколад. Зробити невеликий кульок з пергаменту, залити у нього шоколад, зрізати кінчик і намалювати на тортові тонкі лінії. Це найприємніший момент, тому що можна нескінченно фантазувати і придумувати нові варіанти прикраси торта. Наприклад, намалювати спіраль від центру на круглих коржах або зробити кілька ліній по діагоналі. Головне — не затягувати час, щоб біла глазур не встигла схопитися.

Залишається тільки посипати боки торта мигдальною крихтою. Її можна купити або зробити самостійно. Для цього потрібно замочити мигдаль в теплій воді на 20 хвилин, очистити і нарізати ножем на тонкі скибочки або подрібнити в блендері.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: ,

Нещодавно опубліковане

До правоохоронців звернулася місцева мешканка із заявою про те, що її ошукали. Вона розповіла, що в одному із месенджерів отримала повідомлення нібито від знайомої, яка просила терміново скинути гроші...


Рубрика: , , Опубліковано: о 16:43


Смуток, сльози і молитви сповнювали нині мешканців Чортківського району на Тернопільщині, які прийшли зустріти двох загиблих Героїв - 25-літнього Антона Білика з с. Пастуше Чортківської громади і 35-літнього Віктора Войчишина із Білобожницької громади. Захисники, на жаль, повернулися додому на щиті...


Рубрика: , Опубліковано: о 16:31


Вже більше десяти років гра щороку відбувається у лісовому масиві між селами Антонівці на Тернопільщині та Смига, що у Рівненській області ...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:00


Тернопільський благодійний фонд "Карітас" спільно з представниками товариства "Просвіта" організував екскурсію для внутрішньо переміщених осіб в історичні місця Тернопільщини - в село Денисів та на хутір Веснівка Купчинецької громади...


Рубрика: , Опубліковано: о 22:25


11 травня в Тернопільській обласній філармонії відбудеться великий концерт від ТеСАМеШоу (колишні «Вар'яти-шоу»)...


Рубрика: , Опубліковано: о 13:00



Теми дня
11 Травня
10 Травня
9 Травня
8 Травня