Цей дивовижний кекс з мандаринами обов’язково потрібно приготувати в передсвяткові дні! – запевняє відомий український кухар Євген Клопотенко. – Він подарує вам гарний настрій, і, звичайно ж, сподобається дітям».
125 г борошна, 125 г цукру, 150 г вершкового масла, 150 г суміші горішків, 3 яйця, 4 мандарини, 1 ч. л. розпушувача.
Для крему «Бейліс»: 200 г згущеного молока, 50 г коньяку, 2 жовтки.
Для декору: мандарин, шоколад за смаком.
Часточки мандаринів викласти в сковороду і посипати цукром (3 ст. л.). Карамелізувати мандарини, щоб з них виділився сік. Якщо цукор почне пригорати, долити трохи води.
Яйця збити з цукром до білого кольору. Яєчно-цукрову суміш з’єднати з маслом, перемішати. Нагріти суміш на водяній бані, поки масло не розтопиться. Додати до яєчно-масляної суміші борошно. Додати суміш з горіхів і мандарини, перемішати. Форму для кексу змастити маслом і викласти в неї тісто. Випікати кекс в розігрітій до 180 ° градусів духовці 30-40 хвилин. Готовність кексу перевіряти дерев’яною шпажкою.
Готовий кекс полити зверху кр емом. Щоб приготувати крем «Бейліс», потрібно згущене молоко заварити з жовтками на водяній бані, постійно помішуючи. Коли маса загусне, влити коньяк і добре перемішати.
Декор з мандаринів. Розтопити на паровій бані шоколад. Занурити в шоколад часточки мандаринів з одного боку і викласти на пергамент: коли шоколад застигне, декор готовий.
Прикрасити кекс цими часточками мандаринок.
Джерело: НОВА Тернопільська газета