Четвер, 21 листопада 2024
• Зупинилося серце захисника із Чортківської громади • Воїн із Теребовлянщини отримав високу відзнаку від президента • Переселенка із Запоріжжя обійняла високу посаду в громаді на Тернопільщині • 18 листопада на Тернопільщині вимикатимуть електроенергію • Понад 400 маскувальних сіток відправили на фронт волонтери із Великої Березовиці • Аварія у Тернополі: автомобіль “Toyota” проїхав на червоний сигнал світлофора • Понад 12 млн гривень взяв киянин за неякісні спальні мішки для тернопільських шкіл • Молодь із Борщева проводить благодійні ярмарки для підтримки воїнів • “Ділки” з Тернопільщини незаконно переправляли чоловіків через кордон • На Тернопільщині жінки складають половину кандидатів до лав Сил оборони • “Її вишиванки – гордість усієї родини”. Віра Присіч із Тернопільщини відсвяткувала 90-річчя • Артистці з Бережан Інні Калинюк присвоїли високе звання • Трагедія у Копичинцях: третя смерть через гриби… • Тернопільські поліцейські врятували 72-річну тернополянку • У пожежі на Кременеччині загинув чоловік • У Тернопільській духовній семінарії відбулася зустріч освітян та священників • П’яний водій у Тернополі повалив дорожній знак • “Зібрали рекордну суму”. У школі на Тернопільщині провели благодійний ярмарок • Працівники Тернопільської митниці склали 62 протоколи про порушення митних правил • 13 громад стали новими учасниками «Марафону лип» від «Контінентал»
М’ясо чи риба?

Опубліковано: 28 Листопада о 8:00 37


Три ідеї для основної страви.


Відбивні по-французьки
1 кг свинячої полядвиці, 400 г твердого сиру, 200 г майонезу, 3 цибулини, 3 помідори, олія для смаження, сіль, чорний мелений перець за смаком.
М’ясо нарізати на порційні шматки, відбити. Кожен відбитий шматочок свинини посолити, поперчити і за бажанням посипати іншими улюбленими спеціями. Скласти відбивні в зручну посудину, накрити і поставити маринуватися на 1-2 години.
Цибулю нарізати тонкими кільцями або півкільцями, помідори – тонкими кружальцями. В окрему посудину натерти сир на тертці з великими вічками. Деко для запікання вистелити пергаментним папером і злегка змастити олією. Викласти відбиті шматки свинини на деко в один шар, потім розподілити по їх поверхні помідори і кільця цибулі. Зверху овочів зробити товсту сітку з майонезу і акуратно ложкою розподілити майонез по поверхні м’яса. Присипати все тертим сиром і теж рівномірно його розподілити. Поставити деко в уже розігріту до 200-220 градусів духовку на 20-30 хвилин до повного приготування м’яса і рум’янцю сиру. Не варто перетримувати відбивні в духовці, інакше вони можуть вийти жорсткими і сухими, а сир – пригоріти і перетворитися на кірку. Тому вже через 20 хвилин перевірте рівень готовності м’яса ножем.

Печінкові котлетки
800 г будь-якої печінки, 200 г сала, 1-2 зубчики часнику (за бажанням), 100 г сметани, 1-2 ст. л. борошна, 1-2 цибулини, 0,5 ч. л. соди, спеції, сіль за смаком.
Сало бажано брати не солоне або слабосолоне. Його має бути не менше, ніж чверть від маси печінки, інакше котлети вийдуть сухуватими.
Печінку і сало пропустити через м’ясорубку. Дрібно посікти часник. Посолити (якщо сало було солоне, сіль не додавати). За бажанням додати спеції (до цих котлеток добре підходять хмелі-сунелі, а також італійські або прованські трави, якщо ж не любите – не додавайте нічого), соду.
Добре вимішати, додаючи борошно. Борошна потрібно зовсім небагато – кілька ложок.
На добре розігріту сковороду з олією порціями по 1-1,5 ст.л. викладати фарш і не дуже сильно обсмажувати з обох боків.
Приготувати соус: дрібно нарізати цибулю, обсмажити її на сковороді до золотистого кольору, додати сметану і протушкувати кілька хвилин. Викласти котлети в каструлю або глибоку сковороду, залити зверху соусом (якщо він вийшов густий, можна розбавити водою). Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 10-15 хвилин.

Запечена риба з овочами
2 шт. рибного філе, 1 помідор, 1 болгарська перчина, 1 цибулина, можна додати будь-які овочі, що любите: цвітну капусту, броколі, кабачок та ін., 200 г печериць, 2 зубці часнику, 2 ст. ложки оливкової олії, щіпка меленої паприки, чорний і білий мелений перець, сіль за смаком.
Овочі та гриби нарізати довільно і скласти в деко. Посолити, поперчити, полити оливковою олією. Поставити овочі запікатися в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин. Рибне філе натерти сіллю і спеціями. На готові запечені овочі викласти рибу, полити овочевим соком і поставити в духовку на 10 хвилин. Потім перевернути і готувати ще 5 хвилин.


Джерело: НОВА Тернопільська газета
Позначки: , , ,

Нещодавно опубліковане

У Чортківській громаді чергова болюча втрата - 19 листопада зупинилося серце 54-річного військовослужбовця Павла Савки із села Росохач....


Рубрика: , Опубліковано: о 21:09


Головний сержант — командир гармати 45-ої окремої артилерійської бригади Збройних Сил України, мешканець с. Кровинка Теребовлянської громади Віталій Сирляк відтепер повний кавалер ордена «За мужність»...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:01


У Чортківській міській раді високу посаду обійняла переселенка із Запоріжжя Алеся Васильченко...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 10:00


У понеділок, 18 листопада, внаслідок ракетного обстрілу обʼєктів енергетики, за розпорядженням НЕК «Укренерго» на Тернопільщині запроваджується графік погодинних вимкнень...


Рубрика: , Опубліковано: о 22:04


Уже понад рік у Великій Березовиці, що біля Тернополя, плетуть маскувальні сітки і відправляють на фронт...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:00



Теми дня
20 Листопада
17 Листопада
15 Листопада
12 Листопада