— Ніжні і смачні смажені кабачки – ідеальна закуска для літнього меню, – переконаний відомий український кухар Євген Клопотенко. – Давайте пригадаємо, з чим круто готувати кабачки, щоб витягти з них по максимуму:
1) Кабачки+сир (найбільше мені подобається з кисломолочним сиром);
2) Кабачки+м’ята+петрушка (з цього бомбанути оладки і взагалі можна в космос відлітати);
3) Кабачки+панірувальні сухарі+вершкове масло (найпростіша закуска для столу);
4) Кабачки+банан (у цьому поєднанні прекрасне абсолютно все);
5) Сирий кабачок (кабачок можна і треба їсти сирим, бо він божественний).
Оладки з кабачків з бананами
З кабачків можна приготувати чудові млинці. Я впевнений, що у багатьох вони виходять дуже смачними. Але я б був не я, якби не вигадав щось новеньке, від чого вам би неодмінно захотілося побігти до кухні і швиденько це приготувати. Нині я запропоную вам оладки з кабачків з бананом – дуже незвичайне поєднання, яке мені неймовірно сподобалося, і яким я вирішив обов’язково поділитись.
2 невеличкі кабачки, 1 банан, 1 яйце,1 ст. л. сметани, 2 ст. л.
пшеничного борошна, сіль за смаком, олія для смаження.
Банан почистити і потерти на крупній тертці. Вибирати стиглі банани яскравого жовтого кольору. Зелені і коричневі переспілі банани краще не використовувати. Кілька кабачків помити, обрізати кінчики і натерти на крупній тертці. Вибирати кабачки невеликого розміру, щоб вони були твердими.
Додати до натертих кабачків і банана яйце і трохи перемішати. Додати 1 ст. л. сметани і ще раз добре перемішати. Сметана надасть оладкам ніжнішого смаку.
Додати борошно і перемішати до отримання однорідної маси. Посолити.
Розігріти олію на сковорідці з антипригарним покриттям і обсмажити оладки з двох боків до золотистого кольору. Готові оладки викласти на тарілку, застелену паперовою серветкою, щоб вбралася зайва олія. Подавати зі сметаною.
Оладки з кабачків із йогуртовим соусом
Дуже часто бачу, що кабачкові оладки подають з майонезом та ще й пересмажують. Я вирішив це виправити та показати, як можна зробити цю страву смачнішою та кориснішою. Давайте приготуємо оладки з кабачків із йогуртовим соусом з додаванням освіжаючої м’яти та пікантного часнику. Лише скуштуйте – і ви ніколи не захочете їсти кабачки з майонезом, це я вам гарантую.
1 середній кабачок, 1 яйце, 3-4 ст. л. борошна, 1 ст. л. сметани, 200-250 мл натурального йогурту, 5 гілочок петрушки, 10 гілочок м’яти,1 зубчик часнику, сіль та перець за смаком, олія.
Кабачок помити та обсушити. Натерти на крупній тертці. Додати за смаком сіль та перець і яйце. Петрушку (5 гілочок) добре помити, дрібно посікти та додати до кабачків. Тепер додати сметану і все добре перемішати до однорідної маси. Додати борошно і ще раз добре перемішати.
Викладати на пательню приблизно 1 ст. л. суміші та обсмажити до золотистої скоринки з обох боків. Готові оладки з кабачків викласти на паперовий рушник, аби видалити зайву олію.
Приготувати соус. Дрібно посікти листочки м’яти з 10 гілочок та додати їх до ємності з йогуртом. Довести до смаку сіллю з перцем та додати дрібно посічений зубчик часнику. Добре перемішати й подавати до столу з теплими оладками з кабачків.
Закуска з кабачків
Я чомусь упевнений, що багато хто з вас не намагався варити кабачки, але ж це зовсім просто! Саме тому сьогодні я пропоную вам приготувати закуску з варених кабачків з вершковим маслом і панірувальними сухарями. Впевнений, що настільки простого рецепту з кабачків ви ще не мали.
2 кабачки, 50 г вершкового масла, 2 ст. л. панірувальних сухарів, сіль, перець та кріп за смаком.
Кабачки помити і порізати довгими брусочками. У невеликій каструлі закип’ятити воду, викласти порізані кабачки і варити протягом хвилини. Тут важливо не переварити їх, щоб вони не стали занадто м’якими. Дістати кабачки з каструлі шумівкою і перекласти до миски. У невеликій каструльці розтопити
50 г вершкового масла і полити ним кабачки. Посипати кабачки 2 ст. л. крупних панірувальних сухарів, посолити і поперчити, за бажанням додати дрібно посічений кріп, злегка перемішати.
Джерело: НОВА Тернопільська газета