Четвер, 21 листопада 2024
• Зупинилося серце захисника із Чортківської громади • Воїн із Теребовлянщини отримав високу відзнаку від президента • Переселенка із Запоріжжя обійняла високу посаду в громаді на Тернопільщині • 18 листопада на Тернопільщині вимикатимуть електроенергію • Понад 400 маскувальних сіток відправили на фронт волонтери із Великої Березовиці • Аварія у Тернополі: автомобіль “Toyota” проїхав на червоний сигнал світлофора • Понад 12 млн гривень взяв киянин за неякісні спальні мішки для тернопільських шкіл • Молодь із Борщева проводить благодійні ярмарки для підтримки воїнів • “Ділки” з Тернопільщини незаконно переправляли чоловіків через кордон • На Тернопільщині жінки складають половину кандидатів до лав Сил оборони • “Її вишиванки – гордість усієї родини”. Віра Присіч із Тернопільщини відсвяткувала 90-річчя • Артистці з Бережан Інні Калинюк присвоїли високе звання • Трагедія у Копичинцях: третя смерть через гриби… • Тернопільські поліцейські врятували 72-річну тернополянку • У пожежі на Кременеччині загинув чоловік • У Тернопільській духовній семінарії відбулася зустріч освітян та священників • П’яний водій у Тернополі повалив дорожній знак • “Зібрали рекордну суму”. У школі на Тернопільщині провели благодійний ярмарок • Працівники Тернопільської митниці склали 62 протоколи про порушення митних правил • 13 громад стали новими учасниками «Марафону лип» від «Контінентал»
Підсолодіть осінь…

Опубліковано: 19 Жовтня о 16:00 207


…українським сирником.


1 кг жирного домашнього сиру, 200 г вершкового масла, 250 г цукру, 5  яєць (жовтки відокремити від білків), 50 г картопляного крохмалю, 50 г манної крупи, 200 г сухофруктів (наприклад, родзинки, цукати з апельсинової цедри та сушена журавлина, або ж будь-яке інше поєднання на ваш смак).

Для глазурі: 200 г молочного шоколаду,100 мл вершків 30% жирності кімнатної температури, 30 г холодного вершкового масла.

Зауважте: для доброго сирника всі інгредієнти обов’язково (!) мають бути кімнатної температури.

Сухофрукти залити ромом і залишити на 8 годин настоюватися. Сир змолоти на м’ясорубці два рази. Духовку розігріти до 170 С. Масло збити з цукром до кремової консистенції. Продовжуючи збивати, вводити по одному жовтки. Ввести порціями сир, продовжуючи збивати. Крохмаль змішати з крупою і додати до сиру. Сухофрукти відцідити і додати до сирної маси. Білки збити до утворення стабільних піків і порціями обережно ввести в сирну масу. Роз’ємну форму 26 см або 24 см застелити пергаментом так, щоб той виходив за краї форми. Викласти сирну масу у форму і поставити у розігріту духовку. Через 10 хвилин випікання зменшити температуру до 150 С. Пекти 1 годину і 10-30 хвилин (залежить від розміру форми і духовки). Сирник повинен повністю схопитися, тільки центр має залишатися злегка рідкуватим. Охолоджувати сирник у вимкненій духовці з відкритими дверцятами. Потім ще 8 годин охолоджувати в холодильнику перед вийманням з форми і прикрашанням.

Вийняти охолоджений сирник з форми. Вершки довести майже до кипіння. Шоколад поламати і помістити в невеликий рондель або миску на водяній бані (на каструлі з майже киплячою водою). Гарячі вершки влити до шоколаду і мішати все разом до повного розчинення на водяній бані. Коли вершки з шоколадом змішаються, зняти посуд з водяної бані і додати холодне масло. Добре перемішати. Полити сирник шоколадом і прикрасити на свій смак.


…польською бабкою

польська бабка5 яєць, 200 г маргарину, 1 склянка цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 2 склянки борошна, 2 ст. л. какао, 50 г маку, 0,5 склянки соняшникової олії, 2 ч. л. порошку для печива.

Для помадки: 50 г молочного шоколаду, 2 ст. л. вершків або 4 ст. л. молока, 40 г вершкового масла, 2 ст. л. какао, 3 ст. л. цукру.

Маргарин кімнатної температури збити до білого кольору. До маргарину додати жовтки, збити. Додати цукор, ванільний цукор і добре збити.

Додати соняшникову олію, добре збити. Борошно змішати з розпушувачем, додати до суміші, перемішати. Білки збити до крутої піни, вмішати лопаткою в тісто.

Тісто розділити на три частини. Одну залишити білою, до другої додати мак, який заздалегідь залити окропом і поварити до м’якості, а до третьої — какао (не забудьте додати при цьому 2 ст. л. води, щоб коричневе тісто не вийшло загустим).

Форму для випічки змастити маслом і посипати манною крупою. Викласти тісто шарами, як вам подобається. Випікати в духовці при 180 гр. близько 1 години.

Шоколад розтопити на водяній бані, додати вершки, перемішати. Можна також приготувати другий варіант помадки, змішавши на легкому вогні вказані в рецепті інгредієнти. Залити бабку помадкою.


…ірландським шоколадним тортом

ірландський тот250 мл темного ароматного пива (найкраще Guinness), 225 г вершкового масла, 70 г какао, 250 г борошна, 400 г цукру, 0,5 ст.л.  соди, 2  яйця, 170 мл сметани.

Для крему: 350 г вершкового сиру (наприклад, «Філадельфії»), 80 г вершкового масла, 120 г цукру, 100 мл лікеру «Ірландський крем» (для дітей робити без лікеру).

Для шоколадної поливки: 300 г шоколаду, 200 мл  вершків 20 %.

Масло і пиво помістити в невеликий сотейник, довести до кипіння і зняти з вогню. Додати какао і добре перемішати. Злегка остудити. Духовку розігріти до 1700С. Яйця зі сметаною збити до однорідності, додати пивно-масляну масу і ще раз добре збити.

В окремій мисці змішати решту сухих інгредієнтів. Помішуючи, додавати порціями сухі інгредієнти до вологих. Має вийти досить рідке тісто.

Форму для торта діаметром 24-26 см змастити вершковим маслом і посипати борошном, не забуваючи про боки. Зайве борошно струсити і влити тісто. Поставити форму з тістом у розігріту духовку і випікати приблизно 50-60 хвилин, обов’язково перевіряти зубочисткою. Дістати корж з духовки, дати трішки охолонути і вийняти з форми. Перекласти на решітку і дати повністю охолонути.

Для крему збити вершковий сир, масло, цукор і лікер до однорідності.

Поставити в холодильник на 30-40 хвилин. Коли корж охолоне, розрізати його навпіл. Викласти охолоджений крем посередині нижньої половини, накрити верхньою половиною коржа. Поставити торт у холодильник.

Розтопити шоколад на водяній бані. Вершки підігріти на повільному вогні, але не доводити до кипіння. Змішати до однорідності вершки та шоколад. Рівномірно полити отриманою масою торт, розташувавши його на решітці, щоб зайва помадка могла стікати. Прикрасити за бажанням.

 


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

У Чортківській громаді чергова болюча втрата - 19 листопада зупинилося серце 54-річного військовослужбовця Павла Савки із села Росохач....


Рубрика: , Опубліковано: о 21:09


Головний сержант — командир гармати 45-ої окремої артилерійської бригади Збройних Сил України, мешканець с. Кровинка Теребовлянської громади Віталій Сирляк відтепер повний кавалер ордена «За мужність»...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:01


У Чортківській міській раді високу посаду обійняла переселенка із Запоріжжя Алеся Васильченко...


Рубрика: , , , Опубліковано: о 10:00


У понеділок, 18 листопада, внаслідок ракетного обстрілу обʼєктів енергетики, за розпорядженням НЕК «Укренерго» на Тернопільщині запроваджується графік погодинних вимкнень...


Рубрика: , Опубліковано: о 22:04


Уже понад рік у Великій Березовиці, що біля Тернополя, плетуть маскувальні сітки і відправляють на фронт...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:00



Теми дня
20 Листопада
17 Листопада
15 Листопада
12 Листопада