Четвер, 12 грудня 2024
• «Допомагаємо тим, у яких війна забрала все…» У Тернополі провели благодійну акцію для переселенців • У День волонтера понад 30 тернополян здали кров для фронту • «Прийняв із послуху нашого Синоду бути слугою Христовим”. У Тернополі відбулася інтронізація архиєпископа Теодора Мартинюка • Головну ялинку в Тернополі засвітила донька Героя Тараса Петришина • «Дівчина з обкладинки» у селі під Тернополем: 2 мільйони американців дивляться, як живе українська хуторянка • Іван Яцків загинув від обстрілу ворога на Сумському напрямку • У Тернополі відзначили волонтерів, які допомагають українським захисникам • Виписали з лікарні двох дітей, які отруїлися грибами у Копичинцях • Підпалили приміщення сільської ради біля Тернополя на замовлення… спецслужб росії • 12-річний хлопчик потрапив під колеса автомобіля • “Це була зразкова сім’я…” Ворожий безпілотник забрав життя тернополянина Віталія Ременця • Нічна атака “шахедом” по Тернополю: загинув 45-річний чоловік, є також важкопоранені • Латвійські партнери передали два автомобілі для військовослужбовців Тернопільщини • “Обірвалося на полі бою молоде життя …” Загинув захисник Євгеній Гнидка • Вбивство у Тернополі: грабіжник увірвався в будинок і зарізав подружжя… • Ресторани Тернополя забезпечують військових додатковим харчуванням • Вчителів запрошують взяти участь у проєкті «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» • Бучацька громада прощається із захисником Русланом Грицівим • 199 дітей цьогоріч розшукували поліцейські на Тернопільщині • Четверта смерть через гриби: сім’я на Тернопільщині втратила 13-річну дівчинку
Свіжу зелень кладіть всюди – і здоров’я добре буде!

Опубліковано: 17 Травня о 9:11 113


Масло зі щавлем ідеально підходить для бутерброда зі свіжим хлібом або як додаток до смаженої риби чи м’яса.


«Я давно зрозумів, що найпростіші рецепти – найсмачніші, – каже відомий український кухар Євген Клопотенко. – Так ось – це саме той випадок. Існує багато варіантів вершкового масла із зеленню. Його можна робити з кропом і петрушкою, але, як на мене, смак у такого масла не дуже виразний. Інша річ – вершкове масло зі щавлем. У ньому присутня яскраво виражена кислинка, що надає абсолютно неповторного смаку. Масло зі щавлем ідеально підходить для бутерброда зі свіжим хлібом або як додаток до смаженої риби чи м’яса. Обов’язково спробуйте!

Вершкове масло зі щавлем
200 г вершкового масла,
50 г листя щавлю, сіль за смаком.
Листя щавлю добре промити і дати висохнути. На ньому не повинно залишатися вологи. Стебла видалити (вони надто жорсткі), а листя дрібно посікти. Вершкове масло нагріти до кімнатної температури. У мисці змішати м’яке масло з подрібненим листям щавлю і додати кілька дрібок солі, перемішати, викласти на вощений пергамент і скрутити у формі ковбаски. Покласти у морозилку, щоб масло застигло.
Пиріг зі шпинатом і фетою
500 г листкового тіста, 500 г сиру фета, 150 г шпинату (свіжого або замороженого), 30 г вершкового масла,
1 ч. л. сухого орегано, 0,5 ч. л. меленого перцю, 1 яйце (для змащування пирога).


Насамперед заздалегідь треба дістати тісто з морозильної камери, щоб воно розмерзлося і стало еластичним. Шпинат промити під проточною водою. Зручно це робити в ситі або використовувати для цього друшляк. Потім обсушити. Якщо у вас великі листки шпинату, то посічіть їх ножем. Припустити шпинат на сковороді з вершковим маслом до м’якості протягом 3-4 хвилин. Листя повинне стати м’яким, але стежте, щоб не пригоріло. Якщо використовуєте заморожений шпинат, то його необхідно попередньо розморозити і відтиснути зайву рідину. Припущений шпинат перекладіть у миску.
Фету покришити руками або розім’яти виделкою. Змішати в мисці зі шпинатом. Солити начинку не варто, адже фета і так досить солона.
Додати сухий орегано і мелений чорний перець, добре перемішати. Розморожене тісто розкачати в прямокутний пласт завтовшки приблизно 2-3 мм. Візуально розділити тісто на три сегменти і по центру розподілити начинку. Якщо вам подобається більш солоний смак, можете трохи присолити. Накрити начинку одним краєм тіста. Потім загорнути другим краєм. Защипнути краї, щоб начинка при випіканні не висипалася. Перекласти пиріг на деко з пергаментом швом донизу. Поверхню пирога змастити збитим яйцем. Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин.
Курячий рулет зі шпинатом і горіхами
600 г курячого філе (приблизно два шматки), 200-250 г сиру фета, 1 пучок шпинату, 30-50 г ядер волоських горіхів, 1 ст. л. оливкової олії, сіль і перець за смаком.

Розігріти духовку до 180 градусів. Куряче філе зачистити від жиру і надрізати вздовж навпіл, зробивши розріз практично до кінця. Розгорнути філе, накрити харчовою плівкою і злегка відбити плоским боком кулінарного молотка. Скласти два шматки м’яса разом так, щоб один наполовину покривав інший. Трохи посолити і поперчити.
Шпинат добре промити, зрізати стебла, залишивши тільки листя. Викласти їх на куряче філе в один або кілька шарів. Тут можна експериментувати. Фету порізати плоскими шматочками завтовшки не більше 5 мм. Ядра волоських горіхів посікти ножем. Викласти сир і горіхи на листя шпинату.
Згорнути м’ясо в формі рулету, змастити зверху оливковою олією. Викласти на фольгу, щільно загорнувши краї фольги, як у цукерки. Поставити у духовку на 30 хвилин. Дістати з духовки і дати повністю охолонути у фользі. Вийняти рулет з фольги і порізати на шматочки завтовшки близько 1 см.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

Український ветеранський фонд запрошує на новий вебінар. Цієї середи, 11 грудня, о 16 годині юристка розповідатиме про види виплат для членів сімей загиблих Захисників та Захисниць...


Рубрика: , , Опубліковано: о 23:29


Волонтери гуманітарного штабу при Архикатедральному соборі Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці у Тернополі стали помічниками святого Миколая — передали внутрішньо переміщеним особам продуктові набори і солодощі...


Автор: Рубрика: , , Опубліковано: о 12:00


5 грудня, у День волонтера, у Тернопільському національному педагогічному університеті ім. Володимира Гнатюка відбувся день донора. ...


Рубрика: , Опубліковано: о 10:41


8 грудня 2024 року в Архикатедральному храмі Непорочного Зачаття в Тернополі відбулася інтронізація нового архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Теодора Мартинюка ...


Рубрика: , Опубліковано: о 0:08


Дня святого Миколая, на Театральному майдані Тернополя урочисто відкрили й освятили Різдвяну шопку та засвітили вогні головної ялинки міста...


Рубрика: , Опубліковано: о 17:58



Теми дня
9 Грудня
8 Грудня
3 Грудня