Четвер, 03 квітня 2025
• На війні загинув працівник Західноукраїнського національного університету Андрій Луцик • «Чотири рази мене ледь не вбили». Гвардієць на псевдо Меч про бої на Донеччині, віру та гумор на війні (ВІДЕО) • Поет Сергій Жадан провідав воїнів у лікарні в Тернополі • Понад 17 тисяч доларів взяв поліцейський на Тернопільщині за… “квиток” для ухилянта • Школяру із Кременця подарували гіроскутер за те, що не піддався вербуванню росією • Вдарила табуреткою, а потім зарізала ножем… Жахливе вбивство у Тернополі • Понад 160 писанок – доробок тернопільських майстрів Лесі та Юрія Цікалів • У Тернополі 14-річна школярка готувала теракт біля будівлі поліції • Після Маріуполя й полону нарешті — додому! • Три роки полону: додому повернувся Іван Романюк із Підволочиської громади • На Луганщині загинув 29-річний Микола Тимошик із Тернопільщини • На Тернопільщині знайшли мертвими двох чоловіків • На тренінгу від НСЗУ Тернопільщину представила заступниця генерального директора Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні Надія Фарійон • 35 років рятував людей. Пожежник Степан Кунцьо з Тернопільщини святкує 90-річчя • Теребовлянську громаду оштрафували майже на пів мільйона гривень через забрудненням земель • Посварився з дівчиною і почав надсилати незнайомкам інтимні фото • Лелек із лози виготовили студенти у Кременці • Листівки для поранених воїнів намалювали юні тернополяни • Згорів столітній храм. У селі на Тернопільщині моляться просто неба • З 15 березня у Тернополі відновлюється опалювальний сезон
Є м’ясо – є свято!

Опубліковано: 14 Березня о 19:16 191


5 підказок для смачних відбивних.


Курячі відбивні в кукурудзяних пластівцях

2 курячі філе, 70 г діжонської гірчиці, 1 зубчик часнику, щіпка меленої кориці, 1 яйце, 75 г кукурудзяних пластівців, 2 ст. л. соняшникової олії.
Для подачі: помідори чері, листя салату.

Розрізати куряче філе вздовж і трохи відбити. У миску викласти гірчицю, подрібнений часник, яйце і корицю. Збити маринад до однорідної консистенції. Подрібнити кукурудзяні пластівці в не дуже дрібну крихту. Занурити шматки філе в маринад. Обваляти курятину, змочену маринадом, у кукурудзяних пластівцях. Дати постояти 5-10 хвилин.

Розігріти сковороду з олією і обсмажити м’ясо з обох боків до готовності. Подавати хрусткі курячі відбивні з помідорами чері та листям салату.

 

Відбивні з солодкою паприкою

500 г курячого філе, 3 яйця, 0,5 ч. л. солі, 0,5 ч. л. солодкої паприки, мелений чорний перець за смаком, 2 ч. л. картопляного крохмалю.

М’ясо – можна курятину, свинину або індичку – нарізати на порційні шматочки, добре відбити і покласти в миску. Яйця розділити на білок і жовток. Білки відставити вбік, жовтки додати до м’яса. Посолити, поперчити, додати паприку і картопляний крохмаль. До білків додати дрібку солі і збити міксером до стійких піків.

На сковороду налити олію, розігріти. Шматочок м’яса класти в білки і обсмажувати на середньому вогні до золотистого кольору з двох боків.

Відбивні по-французьки

5 кг свинячої полядвиці, 400 г твердого сиру, 200 г майонезу, 3 цибулини, 3 помідори, олія для смаження, сіль, чорний мелений перець за смаком.

М’ясо нарізати на порційні шматки, відбити. Кожен відбитий шматочок свинини посолити, поперчити і за бажанням посипати іншими улюбленими спеціями. Скласти відбивні в зручну посудину, накрити і поставити приблизно на пів години.

Цибулю нарізати тонкими кільцями або півкільцями, помідори – тонкими кружальцями. В окрему посудину натерти сир на тертці з великими вічками. Деко для запікання вистелити пергаментним папером і злегка змастити олією. Викласти відбиті шматки свинини на деко в один шар, потім розподілити по їх поверхні помідори і кільця цибулі. Зверху овочів зробити товсту сітку з майонезу і акуратно ложкою розподілити майонез по поверхні м’яса. Присипати все тертим сиром і теж рівномірно його розподілити. Поставити деко в уже розігріту до 200-220 градусів духовку на 20-30 хвилин до повного приготування м’яса і рум’янцю сиру. Не варто перетримувати відбивні в духовці, інакше вони можуть вийти жорсткими і сухими, а сир – пригоріти і перетворитися на кірку. Тому вже через 20 хвилин перевірте рівень готовності м’яса ножем.

Карманадлі з цитриною від Дарії Цвєк

700 г телятини або свинини (м’якоті чи полядвиці), цитрина, 2 яйця, мелені сухарі з булки, борошно, 1-2 зубчики часнику, сіль, зелень петрушки, 1 ст. л. сметани.

М’ясо нарізати впоперек волокон тонкими скибочками і відбити. Посолити, посипати товченим часником і обкачати у борошні, тоді вмочити в яйця, збиті з однією ложкою сметани, і запанірувати в сухарях. Підсмажити у жирі.

М’ясо скласти у змащену жиром посудину, на кожен шматок покласти плястерок цитрини і поставити на 10-15 хвилин у гарячу духовку. Подавати на полумиску, прикрасити листочками петрушки.

Краянці (шніцель) з підливою від Ольги Франко

М’ясо розрізати на шматки, відбити, скропити лимонним соком, скласти один на один і залишити на 2-2,4 години. Тоді посолити, посипати борошном, вмочити в яйце, обкачати в тертій булці і смажити на маслі на великому вогні.

На цьому ж маслі підсмажити 2 печені і протерті цибулини, додати 1 ст. л. борошна, розвести бульйоном, порізати кілька печериць, додати 0,5 скл. білого вина, 1 ст. ложку томатної пасти, 0,5 скл. сметани, 2 ч. л. цукру. Все це заварити і подати до краянців.


Джерело: НОВА Тернопільська газета

Нещодавно опубліковане

З 18 березня 2025 року набуло чинності рішення Уряду щодо розширення можливостей для працевлаштування людей з інвалідністю...


Рубрика: , , Опубліковано: о 0:22


На війні загинув випускник і працівник Західноукраїнського національного університету Андрій Луцик...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:20


Володимир Мамедов на псевдо Меч – гвардієць тернопільського підрозділу 2 Галицької бригади Нацгвардії...


Рубрика: , Опубліковано: о 9:34


Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня вже вкотре перетворилася на осередок мистецького гарту, у простір, наповнений творчим натхненням та позитивною енергетикою, аже в стінах медичного закладу відбулася знакова, навіть історична подія — лікарню відвідав відомий український письменник, поет, перекладач, музикант, волонтер і військовослужбовець Сергій Жадан, а з ним — його творчий побратим, (а тепер ще й побратим по зброї), музикант і композитор, учасник гурту «Жадан і собаки» — Євген Турчинов...


Рубрика: , Опубліковано: о 15:26


Одержав 17 500 доларів США за документи, що дають змогу виїхати за кордон під час воєнного стану - у зловживанні впливом підозрюють поліцейського на Тернопільщині...


Рубрика: , , Опубліковано: о 15:13



Теми дня
30 Березня
24 Березня
21 Березня
20 Березня